dinsdag 17 september 2013

achter de borden bij...Sportlust '46


Vorige week zijn we op bezoek geweest bij Sportlust ’46 in Woerden, en het was daar weer één groot feest. Ten eerste regende het, en daar houden wij niet zo van, want dan wordt ons haar nat, dus min-kudo’s. Ten tweede duurde het veel te lang voordat we bier hadden, dus nog meer min-kudo’s. Ten derde verkochten ze geen worst langs het veld, en daar moet je bij ons natuurlijk helemaal niet mee aankomen, dus 1200 min-kudo’ s. Dat maakt in totaal 1290 min-kudo’s, en da’s best veel, want toen waren we de kantine nog niet uitgeweest.

Het voetbal maakte gelukkig een hoop goed. Quick Boys 1 speelde een degelijk potje, het was lang geleden dat we zonder ons zorgen te hoeven maken een kwartier voor tijd in de kantine aan de bar konden gaan hangen. Dus hierbij: Ted, bedankt, dit maakt de zaterdagmiddagen weer een stuk prettiger voor ons !

Eén van de grensrechters had geen ruitenwissers op zijn bril, dus het vlaggen ging geregeld fout. De beste man vlagde zelfs een doelpunt van onze helden af wegens buitenspel, en dat terwijl Harry Zwarthoed zo’n beetje van eigen helft af kwam aanzweven en schitterend inkopte. Beetje jammer, dit. Verder stond er bij Sportlust een keeper op doel met een haarbandje. Een haarbandje, dat vinden wij ook altijd een beetje jammer. Joost Kuhlmann heeft een hekel aan haarbandjes, dus wij ook. Een haarbandje, dat is hetzelfde als een handtas, roze pumps of lippenstift. Dat zijn dingen die niet op een voetbalveld thuishoren, maar op de Libelle-dag.

Het veld bij Sportlust was gelukkig niet voor metro-sensuelen, maar voor echte kerels, dat wil zeggen: met Echt Gras. Op Nieuw Zuip rukt de autobanden-steppe ook langzaam op richting veld 1, we houden ons hart vast nu zelfs veld 2 al is bezoedeld met groen nepspul en plastic korrels. Gelukkig traint het Nederlands Elftal alleen op Echt Gras, dus waarschijnlijk duurt het nog wel een paar jaar voordat ook daar een Libelledag-veld ligt………

Wat die ekte ekte Foetbalkoeltoer betreft viel er niet veel te beleven in Woerden, behalve dan het fantastische bier-terras met prachtig uitzicht over het hele veld. Dat willen wij dus ook op Nieuw Zuid, heren bestuurders !

Eventuele suggesties voor deze fijne column kunt u zoals gebruikelijk sturen naar het welbekende emailadres: ofjesportlust@wanadont.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten