maandag 19 augustus 2013

Nieuwe aanwinst

Sorry, Mike Brantjes. Sorry, Mike Derlagen. Sorry, Jaap van Duijn. Sorry, Bart Freke. Sorry, Milan Hoek. Sorry, Mike Ruijter. Sorry, Maarten Woudenberg. En sorry, Harry Zwarthoed. Jullie komen helaas allemaal niet in aanmerking voor de prestigieuze titel "beste aanwinst". Nu al niet meer.

We schrijven zaterdag 17 augustus 2013. Open Dag op sportpark Nieuw Zuid. Een heel leuk evenement waarbij bijna ieder spelend lid van de vereniging wordt voorgesteld aan de vele toeschouwers. Hetzij middels officiële presentaties, hetzij middels trainingsclinics, hetzij middels oefenwedstrijden. En natuurlijk waren we met z'n allen met name nieuwsgierig naar de nieuwelingen van de A-selectie, de aanwinsten die onze club verder zouden moeten helpen, de spelers waarvoor het publiek naar het sportpark zou moeten komen om aldaar op de banken te gaan staan. En toen was daar dat meisje.

Het waren haar eerste voetstappen op sportpark Nieuw Zuid. Zoveel is zeker. Maar zij liet tegelijkertijd een onuitwisbare indruk achter. Niemand had ooit een nieuweling met een dergelijke drive gezien. Niet kiezen voor de kortste route. Niet de kantjes eraf lopen. Afsnijden is voor jongens! Het was haar moment of fame en dat begreep zij maar al te goed. De scouts moeten onder de indruk zijn geraakt van haar loopvermogen. Door de erehaag met spelers van het eerste elftal lopen? Kom nou, daar trekt zij haar voetbalschoenen niet voor aan! Nee, eerst rechtsom sprinten, dan linksom rennen. Dé manier om op te vallen tussen al die jonge spelers en speelsters van de Landenteams die werden voorgesteld aan het publiek. Bril-jant!

Heren, dames ook, let op Babette. Onthoud die naam, mensen. Zij wordt een hele grote! En de redactie van Achter de Borden heeft nu al een zwak voor haar. Quick Boys heeft er een echte aanwinst bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten