maandag 18 november 2013

achter de borden bij .......538




Wij staan bekend als de meest beruchte aanhang van het amateurvoetbal, vanwege wat akkefietjes in het verleden. Bij de andere voetbalclubs uit ons mooie dorp zijn ze de laatste tijd bezig om hun “achterstand” op dit gebied aardig in te halen.

In Spakenburg ging een paar weken terug een stel dronken Rijnsburgers los in het dorp. Er werd zelfs een Super-Ui gearresteerd ! Omroep West, leest u even mee ? Daar had best een mooi itempje over uitgezonden kunnen worden, Willem van Zuilen voorop en gaan met die banaan. Maar helaas !

Na de derby FC Komo - Rijnsburgse Boys van afgelopen zaterdag (na de gelijkmaker van RBB in de 96e minuut, mooier kan het bijna niet) ging een stel supporters van ons kleine zusje verhaal halen in de kantine van de Rijnsburgers. Onder het zingen van de klassieker “we gaan op Uienjacht” werd er wat met tafels gesmeten, en daarna werden de noorderbuurtjes zonder pardon de kantine uitgeslagen, zoals het hoort. Ook hier weer: een gemiste kans voor Omroep West om een lekker itempje te maken, want we hebben er niets over gezien bij onze regionale tv-zender. Willem van Zuilen zat tegen die tijd vast te twitteren dat ‘ie de was ging ophangen, of iets anders interessants, waarschijnlijk dat ie het daarom heeft gemist. Jammer.

Op 3 kilometer afstand werd diezelfde middag op Nieuw Zuid al het bier opgezopen en de polonaise gelopen na de overwinning van onze helden op Sparta Nijkerk en tijdens het zeer geslaagde feestje van 538. Het leek wel of we kampioen waren geworden. Maar dat gaan we later dit seizoen pas vieren........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten